fredag 22 oktober 2010

Rainbow warrior

I gårdagens Metro läste jag en artikel med rubriken: Häxjakt på homosexuella: "Häng dem".

Artikeln tar upp det faktum att tidningen Rolling Stone (inte Den Rolling Stone) i Uganda nyss publicerat namn, bild och adresser till 100 stycken homosexuella, eller som det står i tidningen; 100 pictures of Ugandas top homos!
Homosexualitet är i Uganda liksom i 38 andra afrikanska länder förbjudet. (Ytterligare ca 40 länder jorden runt har förbud mot homosexualitet och homosexuella handlingar!)

Det som jag nu fann anmärkningsvärt i arikeln rörande Uganda är att man vill lagstifta om dödsstraff för vissa homosexuella handlingar...
Den nuvarande straffet är upp till 14 års fängelse...och ännu mer spektakulärt är att den homosexuelles familj eller vänner som låter bli att berätta (anger) att en anhörig är gay kan dömas till fängelse i 7 år för skyddande av brottsling!

Man vet ju inte om man ska skratta eller gråta...det här är världen idag år 2010, och vi har tydligen inte kommit längre än så här.

Kärlek och sex är något man ska njuta av, inte vara rädd för!

Jag tycker att en värld med enbart heteronormativa människor skulle vara en mycket gråare och tristare värld att leva i.





Kärlek & glädje


  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar